Marissa Mehr

FM Marissa Mehr on helsinkiläinen kirjailija, kriitikko, toimittaja ja väitöskirjatutkija. Lisäksi hän toimii kirjallisuuden ja taidekritiikin alan luottamus- ja asiantuntijatehtävissä sekä työskentelee kirjoittajakoulutuksen saralla. Esikoisromaaninsa hän julkaisi vuonna 2013 WSOY:n kautta.

Mehr on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, kotimaista kirjallisuutta, kulttuuri- ja taidehistoriaa sekä Aleksanteri-instituutissa Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimusta erikoistumisalueinaan Venäjä ja Unkari. Kirjoittamista Mehr on opiskellut Turun yliopistossa sekä Kriittisessä korkeakoulussa. Tällä hetkellä hän tekee idäntutkimuksen alan väitöskirjaa Turun yliopistoon.


Journalismi

Mehr on tehnyt toimittajan töitä vuodesta 2005 lähtien. Uransa aikana hän on julkaissut niin sanoma- ja aikakauslehdissä kuin tieteellisissä julkaisuissa, mm. Parnassossa, Voima-lehdessä ja Idäntutkimuksessa. Tällä hetkellä Mehr on Turun Sanomien kirjallisuuskriitikko ja Kirjailija-lehden toimituskunnan jäsen.

Hän on ollut päätoimittajana Lumooja-kirjallisuuslehdessä, Kritiikin Uutisissa (2014-2018) sekä vieraileva päätoimittaja Särössä (10/2014) ja Mustekalassa (2/2018). Vuosina 2017-2020 hän ylläpiti saTEASEfaction-nimistä sivustoa, jossa julkaistiin burleskitaidetta koskevia artikkeleita.

 

LinkedIn: Marissa Mehr