Budapest-sarja: matkaopas

Budapest-sarja on esseistinen matkaopas yhden kaupungin maantieteeseen, kulttuuriin ja historiaan. Se johdattaa lukijan keskelle kirjallisten hahmojen, rapistuvien rakennusten, elävien ihmisten ja suuren, likaisen joen täyttämää tilaa ja aikaa. Marissa Mehrin vino huumori ja pitelemätön kieli tarjoavat lukuisia riemastuttavia näköaloja kuumuuden, erojen ja ilkikuristen kirjailijoiden kaupunkiin.


Tänään olen kasa kylmää läskiä. Hyllytän ja hölskytän pakaroita ja reisiä, ajattelen Mohácsin taistelua. Paprikanpurijoiden kansallistraumaa. Se on sopivan kaukana, jottei satu liikaa. Toisin kuin toinen maailmansota ja kansannousu, joka ei ollut kansannousu. Unkarilaiset eivät vieläkään tiedä, mikä se oli. Vastavallankumous, kapina? ”Lokakuun valitettavat tapahtumat”, ilmaisi asian Unkarin Tilastokeskus.

Budapest-sarja: matkaopas
Poesiavihkot #14
Osuuskunta Poesia
Julkaistu: Helmikuu 2018
ISBN: 978-952-305-102-7
Kansi: Kimmo Kallio

Osta teos kustantamon sivuilta.


Teoksta sanottua

”Marissa Mehr: Budapest-sarja [.][–] Runous nyt ei ainakaan saa tarpeeksi huomiota! Ja kaikkein vähiten vihkomuotoisena julkaistut kirjat, joiden joukossa on muutamia helmiä. Vihkoissa on tiettyä tuoreutta. Ne ajattelevat tekstin ihan toisin kuin vakiintuneemmat kirjaformaatit.” HS Teema 5/2020