Kirjamessuilla tavataan!

Burleskikirja

Perjantai 4.10.2019, klo 17.10-17.50, Tieto B-halli

Vanha, satiirinen näyttämö- ja esitystaiteen laji koki uuden tulemisensa 1990-luvulla. Burleskikirja nostaa tämän karnevalistisen lajin taiteiden Parnassos-vuorelle, esitellen burleskin menneisyyttä ja tulevaisuutta sekä tarkastellen myös lajin feminististä historiaa ja poliittista nykyluonnetta. Haastattelija Mikko Aarne. Ohjelmatuottaja: Kosmos

Burleskikirja – Johdatus liioittelun taiteeseen

Torstai 24.10.2019, klo 14.30-15.00, Esplanadi

Burleski on kymmenen viime vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa Suomessa ja synnyttänyt rikkaan oman kulttuurinsa. Kirjailija ja kriitikko Marissa Mehr esittelee lajin historiaa ja tyylejä, showponin arkea, suurimpia legendoja ja kotimaisia nykytekijöitä sekä tarkastelee lajin yhteiskunnallista ja poliittista potentiaalia.

Kritiikkitapaus: Kriitikko brändiyhteistyökumppanina?

Torstai 24.10.2019, klo 15.00-15.30, Töölö

Journalismi on tiedonvälitystä, ja yhä useampi taiteilija yrittää vaikuttaa siihen, millaista tietoa media hänestä ja hänen tekemisistään välittää. Miksi toimittajien halutaan olevan brändiyhteistyökumppaneita? Mitä se tekee journalismille, jonka pitäisi olla totuudellisuuteen pyrkivää tiedonvälitystä? Entä kuinka taidekriitikoihin yritetään vaikuttaa ja mihin se johtaa? Onko taidekritiikki kohta ainoa tekstilaji, jossa pyritään esittämään taide taiteilijasta itsestään riippumattomassa valossa? Keskustelemassa ovat toimittaja Iida Sofia Hirvonen, kriitikko Kalle Kinnunen, keskustelua vetää kriitikko ja kirjailija Marissa Mehr. Järjestäjä: Suomen arvostelijain liitto SARV ja Kritiikin Uutiset

Suomen Kirjailijaliitto esittää: Mihin menet kirjallisuus?

Lauantai 26.10.2019, klo 11.30-12.00, Töölö

Mihin kirjallisuus on menossa – mitä tulee autofiktion jälkeen? Ollaanko nyt taitekohdassa? Minkä kirjailijat itse näkevät tulevaisuuden trendinä? Marissa Mehr haastattelee Riikka Peloa ja Juha Siroa. Järjestäjä: Suomen Kirjailijaliitto